Opskrift på en lækker hvid chokoladekage

  • 29 Nov, 2021

Hvid chokoladekage med creme

Hvid chokoladekage kaldes også en Blondie, og er en cremet og blød smagsoplevelse. Opskriften herunder kan bruges som den er, eller du kan opgradere den og gøre kagen til dit personlige mesterværk. Prøv dig frem med citronmousse i midten, et dække af blåbær som pynt, lakridsstykker i dejen, dekorative toppe af hindbærmousse eller hakkede pistacienødder ovenpå. Denne kage er altid populær blandt gæsterne, så sørg for at der er nok til alle ved at købe din chokolade online i rigelige mængder hos chokoladefestival.dk og nyd godt af markedets bedste pris.

Hvid chokoladekage med hvid creme

Passende 1 springform på ca 22 cm i diameter. 3 æg - 100g smør - 200 g hvid chokolade - 1 1⁄2 dl brun farin - 2 tsk vaniljeekstrakt - 2 dl mælk - 2 dl creme fraiche 18% - 3dl hvedemel - 1 tsk natron - 1 tsk bagepulver - 250 g mascarpone - 3 1⁄2 dl flormelis. Smelt smør og chokolade ved lav temperatur. Pisk æg og brun farin sammen, til det er lyst og luftigt. Rør vanilje samt den smeltede chokoladeblanding i. Rør mælk + creme fraiche i dejen. Bland hvedemel, natron og bagepulver. Rør det i dejen. Smør springformen og hæld dejen i. Bag ved 175 grader i ca. 35 minutter. Hvid creme: Pisk mascarpone og flomelis sammen. Konsistens kan justeres med mere eller mindre flormelis. Smør cremen på kagen.