Økologisk chokolade

  • 15 Dec, 2021

Chokolade med god samvittighed

Økologisk chokolade er en ekstra hverdagsluksus til dig, der elsker chokolade og er bevidst om, hvad du indtager. Du kan nyde din chokolade med god samvittighed, da chokoladen er produceret med omtanke for miljøet og er ikke tilsat skadelige kemikalier. På chokoladefestival.dk finder du øko chokolade i alverdens variationer. Du finder f.eks. klassisk økologisk mælke- og mørk chokolade, chokolade egnet til overtræk, bagværk og i flotte gaveæsker. Som altid garanterer vi, at du hos os finder din chokolade til gode priser.

Økologisk chokolade er ansvarligt produceret med hensyn til miljøet, men er typisk ikke meget dyrere end ikke-økologisk. Når du køber din chokolade online hos os, vil der være store besparelser at hente på din chokolade, og du kan handle i de mængder, der passer dig.

Hvorfor vælge økologisk chokolade?

Du behøver ikke gå på kompromis med din yndlingsvariant, når du vælger økologisk chokolade. Ud over lys og mørk chokolade finder du i vores store sortiment bl.a. økologisk hvid chokolade, økologisk pålægschokolade, vegansk øko-chokolade og chokolade til allergikere med gluten- og laktoseallergi.

Økologisk chokolade er fremstillet af kakaobønner, der ikke er behandlet med kemiske pesticider eller gødningsmidler, som kan være skadelige for din krop og miljøet. Producenten er underlagt strenge krav og kontrol til produktionen og anerkendes med et miljømærke. De to mest almindelige mærker i Danmark er det røde Ø-mærke og EUs mærke, der forestiller et blad formet af grønne stjerner.

Velvære for krop og sjæl

Uanset om du spiser chokolade for den rene nydelse eller for din sundheds skyld, er øko chokolade forbundet med velvære. Mørk chokolade er ofte omtalt som et sundhedsfremmende produkt, og det er bevist, at et høj kakaoindhold på over 60% tilføjer kroppen antioxidanter, som bekæmper betændelse og modvirker hjerte-kar-sygdomme. Ved at vælge mørk, økologisk chokolade får du mest muligt ud af chokoladens sunde egenskaber.

Der er ikke kun fysisk gevinst ved at spise chokolade - også dit humør bliver forbedret. Indtagelse af mørk chokolade er medvirkende til at stabilisere dit blodsukker og din fordøjelse, hvilket hænger direkte sammen med dit humørs balance. Ud over dette er chokolade ofte forbundet med nydelse og afslapning, og du skal i den forbindelse selvfølgelig vælge den chokolade, du foretrækker - uanset mængden af kakaoindhold.