Mørk chokolade

  • 19 Jan, 2022

En kraftfuld smagsoplevelse

Mørk chokolade er for dig, som sætter pris på en kraftig og rund smagsoplevelse for hver mundfuld. Her er det ikke kvantitet, men kvalitet, der er i fokus, og ved at vælge en chokolade med kakaoindhold på 50% eller mere, kommer kakaobønnernes individuelle balance mellem syrlighed og bitterhed virkelig til sin ret. På chokoladefestival.dk finder du altid lækker mørk chokolade på tilbud, der kan bruges til bagning, kageovertræk, flødeboller, drik eller bare som lækkert tilbehør til en god kop kaffe.

Ved at købe din chokolade online er der store besparelser at hente. Til forskel fra fysiske butikker, har vi et uendeligt sortiment af mærker, varianter og udformninger. Endvidere sælger vi til dig direkte leverandøren, og du undgår dermed udgifter til mellemmanden.

Hvad er mørk chokolade?

Mørk chokolade har et lavt indhold at sukker, og derfor er mørk chokolade sundt sammenlignet med den søde mælkechokolade. Det gør at tempereret mørk chokolade er velegnet som overtræk til søde lækkerier, da dens bitterhed komplimenterer de søde noter og giver en afrundethed til smagsoplevelsen.

Mørk chokolade har et lavt sukkeringhold og indhold af kakao på mindst 50%. Den høje koncentration af kakao kan have positiv effekt på helbredet, idet kakao indeholder antioxidanter, som vi ellers får fra frugt og grøntsager. Antioxidanter hjælper kroppen med at bekæmpe betændelse og kan forebygge hjerte-kar-sygdomme. Så jo højere kakaoindhold, der er i din chokolade, jo større positive effekt.

Forskelle på mørk chokolade

God mørk chokolade karakteriseres som chokolade med et høj indhold af kakao, lavt sukkerindhold, ikke andet fedtstof end kakaosmør og kun tilsat ægte vanilje som yderligere smag. Den mørke chokolade fås i et væld af varianter, og du kan vælge mellem chokolade med knas, nødder, lakrids, økologisk chokolade eller fairtrade fra alverdens lande. Du vil altid kunne finde din yndlingsvariant af mørk chokolade på tilbud hos os.

Hvis du ønsker at forny din chokoladeoplevelse, kan du prøve mørk chokolade med et twist. Smag f.eks. chokoladen fra det økologiske fairtrade mærke 'Chocolate and Love Mint 67%' eller de sjove varianter fra 'Seed and Bean' med smagene citron og kanel eller lavendel. Disse mørke chokolader har et kakaoindhold på 58-72% og egner sig også godt som overtræk på f.eks. marcipan.